Gulasz z fasolą
Jeśli używasz mrożonej fasolki, najlepiej ugotuj ją na parze. Sos można przygotować poprzedniego dnia i przechować w lodówce.
Przygotowanie
Fasolkę pokroić na kawałki, obgotować 4 min, odcedzić. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na frytki, zmieszać z 2 łyżkami oleju, posypać suszoną papryką. Piec 30 min w temp. 200°C. Jogurt zmieszać ze startym czosnkiem i ogórkiem, doprawić.
Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawą, smażyć na oleju 5 min. Dodać pomidorki, pokrojoną paprykę, chili i fasolkę, smażyć 5 min. Zdjąć z patelni, wlać śmietanę i bulion. Gotować 5 minut, mieszając, dodać warzywa i mięso. Przełożyć do miski, można podawać z frytkami i sosem jogurtowym.
Zobacz także: