Reklama

Hiszpańska tortilla z kiełbasą

Składniki

  • 6 jajek
  • 25 dag cienkiej kiełbasy
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

1. Natkę opłukać, osuszyć, drobno posiekać.

2. Jajka umyć, roztrzepać w misce, dodać majonez,  posiekaną natkę, sól, pieprz, wymieszać.

3. Oliwę rozgrzać na patelni (nadającej się do pieczenia w piekarniku), wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki i kiełbaski, obsmażyć do zrumienienia. Cebulę obrać, pokroić w pierścionki, zeszklić razem z kiełbaskami i ziemniakami.

4. Na patelnię wlać masę jajeczną, dołożyć pokrojonego w kostkę pomidora, wstawić  na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Podawać na gorąco lub na zimno.

Reklama

Kiedy warto sięgnąć po kuracje z sodą


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy