Homar w sosie kokosowo-kolendrowym z krokietami ze słodkich ziemniaków i imbiru

Kolorowa potrawa samym wyglądem zachęca do zjedzenia
Kolorowa potrawa samym wyglądem zachęca do zjedzenia 123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 ogony homara
  • ½ świeżego kokosa
  • 1 łyżeczka przeciśniętego przez praskę czosnku
  • 1 korzeń startego imbiru
  • 50 gram masła
  • 1 posiekana cebula
  • 1 posiekana zielona papryczka chili
  • Sok z 3 limonek
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • Sól i pieprz
  • 1 pęczek kolendry (jeśli nie lubisz kolendry, możesz zastąpić ją bazylią lub pietruszką)
  • 2 słodkie ziemniaki
  • 1 korzeń imbiru
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 100 ml oleju do smażenia
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?