Hummus kasztanowy
Przepis z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka.
Rozetnij laskę wanilii i jednym pociągnięciem noża wzdłuż włókien wyjmij ziarenka.
Kasztany odcedź z zalewy i razem ze wszystkimi składnikami umieść w wysokim naczyniu.
Wszystko zmiksuj na gładką pastę.
Podawaj na deser - najlepiej w słoiczkach, udekorowany pokruszonymi orzechami laskowymi i syropem klonowym.
Na 100 g: kalorie 215 kcal białko 6,2 g tłuszcz 8 g węglowodany 27,6 g błonnik 2,4 g
Przepis pochodzi z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka. Wydawnictwo Znak. Premiera: lipiec 2017.
Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger (blendman.pl), sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.