Reklama

​Hummus kasztanowy

Przepis z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka.

Składniki

  • 1 kubek ugotowanej ciecierzycy
  • 8 kasztanów w zalewie
  • 3 łyżki tahini
  • 4 łyżki kakao
  • 10 łyżek mleka kokosowego
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 1 laska wanilii
  • do podania: pokruszone orzechy laskowe, syrop klonowy

Sposób przygotowania:

Rozetnij laskę wanilii i jednym pociągnięciem noża wzdłuż włókien wyjmij ziarenka.

Kasztany odcedź z zalewy i razem ze wszystkimi składnikami umieść w wysokim naczyniu.

Wszystko zmiksuj na gładką pastę.

Podawaj na deser - najlepiej w słoiczkach, udekorowany pokruszonymi orzechami laskowymi i syropem klonowym.

Na 100 g: kalorie 215 kcal białko 6,2 g tłuszcz 8 g węglowodany 27,6 g błonnik 2,4 g

Przepis pochodzi z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka. Wydawnictwo Znak. Premiera: lipiec 2017.


Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger (blendman.pl), sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.

Reklama


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy