Reklama

Idealne jajka sadzone wg Ree Drummond

Każdy miał w swoim życiu chwilę, kiedy chciał oderwać się od rzeczywistości i przenieść się do małego domku na łonie natury. Możecie przywołać w swoim domu nastrój spokojnej wsi, dzięki potrawom, które gotuje Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, w swoim programie "Kobieta na Dzikim Zachodzie".

Jednak ranczo to nie tylko wspaniałe widoki i otaczająca nas cisza, ale także duży wysiłek, która codziennie czeka mieszkańców farmy. Po dniu ciężkiej pracy na farmie trzeba nakarmić rodzinę, która potrzebuje dużo energii!

 Ree wyczarowuje więc wyborne uczty z potrawami, takimi jak: klasyczny kowbojski bekon z fasolą, ogromne sandwicze klubowe, pizza ze świeżymi ziołami i krewetkami w stylu chińskim. Powitalne przyjęcie domowe to dla Ree okazja do przygotowania pysznej polędwicy wołowej z wyśmienitym purée z grillowanym czosnkiem - potrawy, która nigdy nie zawodzi ani gości, ani kucharza.

Reklama

Cieszcie się odświeżającym wiejskim stylem życia, dzięki gospodyni programu, która serwuje doskonałe jedzenie i oglądajcie program "Kobieta na Dzikim Zachodzie".

 Ponieważ każdemu z nas przyda się treściwe śniadanie, przedstawiamy przepis Ree z programu "Kobieta na Dzikim Zachodzie", którego głównym bohaterem jest... jajko. Najlepiej świeże, prosto od kury!

 

Idealne jajka sadzone

Poziom trudności: średni

Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Liczba porcji: 6

          

Czas przyrządzenia: 10 minut
Składniki dla: 6

Składniki

  • olej rzepakowy, do smażenia
  • 6 jajek
  • sos Worcester, opcjonalnie
  • ostry sos, opcjonalnie


Podgrzej trochę oleju rzepakowego na patelni ustawionej na średnim ogniu (olej nie może być zbyt gorący). Na patelnię rozbij naraz 3 jajka.

Kiedy jajka się smażą, polewaj łyżką białka gorącym olejem, do czasu, aż wszystkie będą ścięte, a żółtko się nie rozpłynie.

Pod koniec gotowania ostrożnie polej żółtka kilkoma łyżkami oleju. Trzymaj jajka na ogniu, aż uznasz, że są ścięte tak, jak lubisz.

Można podawać z odrobiną sosu Worcester lub z odrobiną ostrego sosu.


materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy