Jaka oliwa jest najzdrowsza i jak sprawdzić jej jakość? Ekspert obala mity o oliwie z oliwek

Ekspert obala mity związane z oliwą z oliwek
Ekspert obala mity związane z oliwą z oliwek Oliwy Południa archiwum prywatne
gaj oliwny z wieloma starymi drzewami oliwnymi rosnącymi na lekko zacienionym terenie, wśród zieleni i suchych fragmentów ziemi
Gaje oliwne to charakterystyczny element włoskiego krajobrazu 123RF/PICSEL
Ręka osoby wlewająca oliwę z butelki do czarnej patelni, w tle widoczne wiszące patelnie kuchenne.
Oliwę filtrowaną możemy wykorzystać do smażenia 123RF/PICSEL
Trzy szklane butelki z oliwą ustawione na jasnym blacie kuchennym, w jednej z nich znajduje się korek, a obok stoi mała miseczka z oliwkami.
Oliwy w szklanych buteleczkach i karafkach nie powinniśmy trzymać w miejscu nasłonecznionym 123RF/PICSEL
Dłonie trzymające garść świeżych oliwek w różnych odcieniach zieleni i fioletu z dołączonymi liśćmi, w tle widoczne większe ilości oliwek rozsypanych luzem.
Smak i aromat oliwy zależą od wielu czynników, m.in. od rodzaju oliwekEast News
Nietypowe zastosowania oliwy z oliwekInteria DIYInteria DIY