- Stopień trudności: średni
- Czas przygotowania: 3 minuty
- Czas gotowania: 2 minuty
- Liczba porcji: 1
Foremką do wycinania ciasteczek lub szklanką wytnij kształt na środku kromki chleba.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść na niej łyżkę masła. Kiedy masło się rozpuści, połóż na patelni przygotowaną wcześniej kromkę chleba i wbij jajko w jej środek.
Smaż do czasu, aż spód jajka się zetnie - 30 do 45 sekund. Posól i popieprz jajko. Po minucie przewróć kromkę na drugą stronę. Posól i popieprz jajko z drugiej strony.
Postaraj się, aby cała kromka nasiąkła pozostałym na patelni masłem. Smaż do czasu, aż żółtka będą miękkie.
Kluczem idealnych tostów jest kromka chleba usmażona na złoty, jasnobrązowy kolor, z nienaruszonym żółtkiem.