Reklama

Idealne jajko sadzone w chlebie

Przepis podaje Ree Drummond.

  • Stopień trudności: średni
  • Czas przygotowania: 3 minuty
  • Czas gotowania: 2 minuty
  • Liczba porcji: 1

Składniki

  • 1 kromka ulubionego pieczywa
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Foremką do wycinania ciasteczek lub szklanką wytnij kształt na środku kromki chleba.

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść na niej łyżkę masła. Kiedy masło się rozpuści, połóż na patelni przygotowaną wcześniej kromkę chleba i wbij jajko w jej środek.

Smaż do czasu, aż spód jajka się zetnie - 30 do 45 sekund. Posól i popieprz jajko. Po minucie przewróć kromkę na drugą stronę. Posól i popieprz jajko z drugiej strony.

Reklama

Postaraj się, aby cała kromka nasiąkła pozostałym na patelni masłem. Smaż do czasu, aż żółtka będą miękkie.

Kluczem idealnych tostów jest kromka chleba usmażona na złoty, jasnobrązowy kolor, z nienaruszonym żółtkiem.

 

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy