Idealny lukier. Nie tylko na pierniki

article cover
123RF/PICSEL

Idealny lukier. Nie tylko na pierniki

Całość dokładnie mieszamy, aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Jeżeli okaże się, że masa jest zbyt gęsta, możemy dolać łyżkę wody.
Całość dokładnie mieszamy, aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Jeżeli okaże się, że masa jest zbyt gęsta, możemy dolać łyżkę wody. 123RF/PICSEL
Sposób przygotowania nie jest trudny. Cukier umieszczamy w wysokim naczyniu. Możemy go przesiać przez sito. Następnie dolewamy do niego sok z cytryny i wodę.
Sposób przygotowania nie jest trudny. Cukier umieszczamy w wysokim naczyniu. Możemy go przesiać przez sito. Następnie dolewamy do niego sok z cytryny i wodę. 123RF/PICSEL
Do przygotowania lukru potrzebujemy wody wymieszanej z cukrem oraz białka jajka. Są tacy, którzy do słodkiej dekoracji dodają sok z cytryny.
Do przygotowania lukru potrzebujemy wody wymieszanej z cukrem oraz białka jajka. Są tacy, którzy do słodkiej dekoracji dodają sok z cytryny.123RF/PICSEL
Co należy przygotować i w jakich proporcjach? Potrzebne będą następujące składniki: 200 g cukru pudru 4 łyżki wody 2 łyżki soku z cytryny
Co należy przygotować i w jakich proporcjach? Potrzebne będą następujące składniki: 200 g cukru pudru 4 łyżki wody 2 łyżki soku z cytryny 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?