Reklama

Indyk z musem z buraków i gruszek

Zimowe danie z owocami

Składniki

  • 4 buraki
  • 3 gruszki
  • 2 czerwone cebule
  • kawałek imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
  • łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • pół szklanki czerwonego octu winnego
  • 40 dag piersi z indyka

Piersi z indyka oczyść i podsmaż na grillowej patelni.

Buraki i gruszki po obraniu zetrzyj do garnka na tarce o grubych oczkach.

Dodaj pokrojone w kostkę cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników.

Zawartość garnka gotuj 10 minut, następnie zmniejsz ogień i duś 1,5 godziny pod przykryciem. Całość co jakiś czas mieszaj, aby mus się nie przypalił. Gdy zgęstnieje, polej nim grillowany filet.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama