Indyk z nadzieniem warzywnym

Danie specjalne na wielkanocny stół
Danie specjalne na wielkanocny stół123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 marchewki
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki selera naciowego
  • 20 dag plastrów boczku
  • oliwa
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 10 dag suszonych moreli
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 2 gałązki świeżej szałwii
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • skórka i sok z 2 cytryn
  • indyk
  • 2 pomarańcze
  • 10 dag masła
  • bułka tarta

na sałatkę

  • 80 dag ziemniaków
  • 2 czerwone cebule
  • 10 dag mrożonego groszku
  • 10 dag masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?