Reklama

Jaja faszerowane indykiem

Zamiast dymki można do farszu dodać rzeżuchę (ale bez podsmażania). Jej ostry smak dobrze łączy się z wędliną.

Składniki

  • 8 jajek
  • 5 dag wędzonego indyka
  • 10 pieczarek
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 liście sałaty
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, ostrożnie obrać, by nie zniszczyć białek. Przekroić na połówki i delikatnie wyjąć żółtka.

2. Dymkę posiekać razem  ze szczypiorem. Pieczarki i filet z indyka pokroić w drobną kostkę.

3. Olej rozgrzać na patelni, zeszklić dymkę ze szczypiorkiem, dodać pieczarki, indyka i smażyć, aż nabiorą złocistego koloru. Ostudzić.

4. Żółtka rozetrzeć widelcem, połączyć z podsmażonym farszem, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Połówki jajek napełnić farszem po czubek. Podawać na umytych liściach sałaty.

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy