Reklama

Jajeczna z serem na ostro

Idealny pomysł na przekąskę!

Składniki

4 jajka, 4 trójkąciki sera topionego, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki musztardy, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, zioła do dekoracji

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Reklama

Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem. Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.

23/2016 Na Żywo

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy