Składniki
4 jajka, 4 trójkąciki sera topionego, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki musztardy, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, zioła do dekoracji
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem. Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.
23/2016 Na Żywo