Reklama

Jajecznica z łososiem

Jeden składnik całkowicie odmieni jajecznicę.

Składniki dla dwóch osób

  • 6 jaj
  • 2 łyżki masła
  • 130 g wędzonego łososia
  • szczypiorek

Masło roztop na patelni. Wbij delikatnie jajka. Smaż na średnim ogniu, mieszając drewnianą łyżką same białka, aż będą ścięte. Omijaj żółtka i postaraj się ich nie rozbić. 

Dodaj pokrojonego w mniejsze kawałki łososia, posiekany szczypiorek i świeżo mielony pieprz. Zdejmij z ognia patelnię i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem z płynnymi żółtkami. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Uwaga: ostrożnie z solą! Wędzony łosoś jest bardzo słony. Do tego przepisu najlepiej nie używać soli. 

Zobacz także:

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy