Jajecznica z łososiem

Jeden składnik całkowicie odmieni jajecznicę.

Taką jajecznicą zaskoczysz swoich bliskich
Taką jajecznicą zaskoczysz swoich bliskich123RF/PICSEL

Składniki

dla dwóch osób

  • 6 jaj
  • 2 łyżki masła
  • 130 g wędzonego łososia
  • szczypiorek

Masło roztop na patelni. Wbij delikatnie jajka. Smaż na średnim ogniu, mieszając drewnianą łyżką same białka, aż będą ścięte. Omijaj żółtka i postaraj się ich nie rozbić.

Dodaj pokrojonego w mniejsze kawałki łososia, posiekany szczypiorek i świeżo mielony pieprz. Zdejmij z ognia patelnię i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem z płynnymi żółtkami. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Uwaga: ostrożnie z solą! Wędzony łosoś jest bardzo słony. Do tego przepisu najlepiej nie używać soli. 

Zobacz także:

Jajecznica z pomidorami i mozzarelląStyl.pl
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas