Jak przygotować ravioli?

Idealne cisto do pierogów.

Idealne cisto do pierogów.
Idealne cisto do pierogów.Styl.pl
Jak przygotować ravioli?Styl.pl

Składniki:

400 g mąki tortowej i semoliny

4 jaja

Wymieszaj oba rodzaje mąki. Wysyp na blat, dodaj jajka i szczyptę soli. Wymieszaj, a następnie ugnieć ciasto. Dodaj 2 łyżki wody, jeśli uważasz, że ciasto jest zbyt zbite. Uformuj kulę, zawiń w folię i odstaw na minimum 2 godziny.

Rozwałkuj ciasto na grubość 1 -1,5 cm. Pokrój ciasto w paski. Nakładaj nadzienie, zwilż brzegi wodą. Nakładaj drugą warstwę ciasta, dociśnij, wytnij ravioli za pomocą nożyka do ciasta lub szklanki.

Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas