Reklama

Reklama

Jarmużowa

Nowy pomysł na jarmuż.

Składniki

  • 25 dag jarmużu
  • 1,5 l bulionu
  • 10 dag blanszowanych migdałów
  • 8 ząbków czosnku
  • 3 łyżki klarowanego masła
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżeczki listków rozmarynu
  • sól
  • pieprz

 W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, po czym dodaj posiekany: czosnek, rozmaryn i zblanszowane migdały. Często mieszaj, by nie przypalić czosnku. Potem dodaj jarmuż i chwilę smaż. Wlej bulion i gotuj ok. 20 minut. Na koniec wszystko zmiksuj na krem i dopraw solą oraz pieprzem. Krem podawaj posypany uprażonymi płatkami migdałowymi.

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje