Reklama

Jesienna kalafiorowa

Kto po powrocie do domu, nie marzy o gorącym posiłku? Zupa, rozgrzeje i pobudzi układ trawienny, a dzięki błonnikowi zawartemu w warzywach da poczucie sytości na dłużej. Przedstawiamy prosty przepis na zupę kalafiorową.

Składniki

  • 50 dag szpondra
  • 3 marchewki
  • papryczka chili
  • 6 ziemniaków
  • 2 listki laurowe
  • kalafior
  • pietruszka
  • 3 ziela angielskie
  • śmietana
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj wywar z mięsa, listków laurowych i ziela angielskiego. Następnie przecedź go, dodaj startą marchewkę, posiekaną papryczkę chili, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i różyczki kalafiora. 

2. Całość gotuj do miękkości mięsa. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i zapraw zupę. 

3. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy