Jogurtowa tarta z frużeliną

Składniki na kruche ciasto powinny być schłodzone. Ciasto wyrabiaj krótko, tylko do połączenia
Składniki na kruche ciasto powinny być schłodzone. Ciasto wyrabiaj krótko, tylko do połączenia123RF/PICSEL

Składniki

na tartę

  • 300 g mąki pszennej
  • 150 g zimnego masła
  • 70 g cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany

na masę jogurtową

  • 600 g jogurtu naturalnego
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 4 łyżeczki cukru
  • 120 ml gorącej wody

na frużelinę

  • 150 g truskawek
  • 150 g rabarbaru
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbaremINTERIA.TVInteria.tv
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?