Kanapka surfera

Kanapka surfera z konfiturą cebulową jest ciekawą propozycją na kolację
Kanapka surfera z konfiturą cebulową jest ciekawą propozycją na kolację123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 filety śledziowe (najlepiej matiasy)
  • 4 podłużne bułki
  • sos koperkowy
  • konfitura z cebuli
  • pieprz

na konfiturę cebulową

  • 3 cebule czerwone
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 kieliszek białego wina wytrawnego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz

na sos koperkowy

  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • koperek
  • sól

Kanapka surfera - wykonanie

„Ewa gotuje”: Kanapka surferaPolsatPolsat