Reklama

Kanapki z jajkiem i pastą tuńczykową

Pyszny sandwicz.

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 2-3 średnie pomidory
  • 6 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 12 kromek chleba pełnoziarnistego
  • kilka gałązek natki pietruszki

Przygotowanie:

Jajka włożyć do lekko posolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 9-10 minut. Ugotowane na twardo jajka przelać zimną wodą, obrać ze skorupek, gdy wystygną, pokroić w plastry. Ogórek i pomidory umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem. Pastę tuńczykową przyprawić do smaku pieprzem.

Na 6 kromkach rozłożyć plasterki ogórka i pomidorów. Lekko oprószyć je solą. Rozsmarować na tym pastę tuńczykową. Przykryć plasterkami jajek i pozostałymi kromkami. Kanapki pokroić na trójkąty. Spiąć wykałaczkami i udekorować natką.

Reklama

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy