Reklama

Kapuśniak z kimchi

Ta zupa ma moc! Smakowity kapuśniak z wyrazistym kimchi to idealne danie na chłodny dzień.

Składniki

  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 szklanki kimchi
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego (do smaku)
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Obieramy warzywa i kroimy w cząstki. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Dodajemy kimchi, sos sojowy i razem gotujemy jeszcze ok. 10 min. Odstawiamy do przegryzienia - kapuśniak będzie lepiej smakował następnego dnia. Dodajemy olej sezamowy. Serwujemy posypany szczypiorkiem. Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: kapuśniak
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy