Kiełbasa ze smakiem
Biała kiełbasa z chrupiącą bułeczką

Przygotowanie
Cebule obierz i pokrój w plastry. Bułkę przekrój na pół i podpiecz na grillu z każdej strony. Do miseczki wlej oliwę. Dodaj ząbki czosnku starte na tarce. Wsyp papryczkę i wrzuć świeżo posiekany tymianek. Całość dokładnie wymieszaj. Kiełbaski rozłóż i posmaruj sosem.
Następnie zwiń w ślimaczki i zepnij patyczkami do szaszłyków. Tak przygotowane ułóż na bardzo mocno rozgrzanym ruszcie. Grilluj przez 15 minut z każdej strony. Podawaj z bułką posmarowaną keczupem i plasterkiem cebuli. Kiełbasę można też podawać z ziemniakami lub kalafiorem.
Czytaj dalej:
Składniki
- 2 długie białe kiełbaski
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- kilka świeżych listków tymianku
- posiekana papryczka chili
- kajzerka
- keczup
- oliwa
Zobacz także: