Reklama

Kiełbaski z sosem cebulowym

Smacznego!

Składniki

  • 2-3 łyżki oleju
  • 4-6 małych kiełbasek
  • 2-3 spore cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki bulionu (może być z kostki)
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire (ew. miodu)
  • 2 łyżeczki sosu sojowego

Przygotowanie:

Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i zrumienić na nim kiełbaski. Przełożyć je na talerz. Na patelnię wlać resztę oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć, mieszając, aż się zrumieni.

Zrumienioną cebulkę oprószyć mąką, wymieszać, smażyć jeszcze ok. 2-3 minuty. Zalać gorącym bulionem, dodać tymianek, sos worcestershire oraz sojowy i gotować 10-15 minut, aż odparuje większość bulionu i sos stanie się gęsty.

Do miseczek nalać po porcji sosu, włożyć podgrzane ponownie kiełbaski i podawać z chlebem.

Reklama

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy