Reklama

Klasyczna bruschetta

Pomidory o tej porze roku są najsmaczniejsze, pachnące słońcem i latem. Mają też najwięcej cennych składników. Wykorzystaj to i przygotuj prawdziwie włoską bruschettę!

Składniki

  • bagietka lub ciabatta
  • 25 dag pomidorów koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • świeża bazylia
  • 15 dag małych kulek mozzarelli
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pomidory pokrój na ćwiartki, kulki mozzarelli na połówki. Czosnek posiekaj lub potnij w cienkie plasterki. Wszystkie składniki przypraw solą, pieprzem, polej łyżką oliwy i wymieszaj. 

2. Bułkę pokrój ukośnie i zrumień na suchej patelni lub w piekarniku. Na ciepłe kromki nałóż przyprawione pomidory z mozzarellą i udekoruj listkami bazylii.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy