Reklama

Klasyczny burger Jurka Sobieniaka

To szybkie danie obiadowe, które pokochają nie tylko dzieci. Domowe burgery smakują dużo lepiej i są zdrowsze od tych, które możemy kupić.

Składniki dla: 8

Składniki

  • 8 bułek
  • 8 łyżeczek keczupu
  • 6 łyżeczek musztardy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 duże pomidory (sparzone, obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę)
  • 4 ogórki konserwowe
  • mała główka sałaty rzymskiej (pokrojona w poprzek w cienkie paski)

Górną część bułki smarujemy keczupem, dolną musztardą wymieszaną z majonezem. Na spód kładziemy kępkę pokrojonej sałaty, łyżkę posiekanych pomidorów, na to usmażony hamburger, na wierzch plastry ogórka konserwowego pokrojone wzdłuż. Całość przykrywamy górną częścią bułki. Gotowe i pyszne!

Przepis pochodzi z książki Jurka Sobieniaka "Street food. Głód ulicy." Wydawnictwo Pascal.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy