Reklama

Klopsiki serowe

Z niedrogiego i łatwo dostępnego mięsa mielonego możesz wyczarować efektowne przekąski i dania obiadowe.

Składniki

  • 0,5 kg wieprzowego mięsa
  • 10 małych kulek mozzarelli lub kilka plastrów ser cheddar
  • czerstwa bułka
  • cebula
  • szklanka mleka
  • jajko
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Bułkę namocz w letnim mleku. Mięso zmiel i dodaj posiekaną cebulę, odciśniętą bułkę i jajko. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. 

2. Mięso podziel na kilka porcji. Do każdej włóż kulkę mozzarelli lub plasterek cheddara i dokładnie zlep. Smaż kotlety na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj z sosem pomidorowym.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy