Klopsiki w sosie barbecue
Aktualizacja
Pożegnaj kulinarną nudę i wykorzystaj mielone w nieco inny sposób. Wyczaruj z niego niesamowite potrawy. Oto nasza propozycja.

Składniki
- 50 dag mięsa mielonego
- cebula
- 2 szklanki śmietanki kremówki
- bułka
- jajko
- pieprz i sól
- 3 łyżki masła
- olej
- sos barbecue
Klopsiki w sosie barbecue - wykonanie:
1. Bułkę zalej śmietanką. Kiedy dobrze nasiąknie, rozetrzyj ją na gładką masę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na łyżce masła i 2 łyżkach oleju. Połącz z masą.
2. Dodaj mięso, jajko, sól i pieprz. Wyrób gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy mięsnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
3. Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju z dodatkiem 2 łyżek masła. Polej sosem i podawaj.
Zobacz także inne pomysły na obiad: