Reklama

Koktajl z jarmużu

Idealny dodatek do zdrowego, zbilansowanego śniadania- koktajl z jarmużu, gruszek i banana.

Składniki

  • spora garść liści jarmużu
  • 1 banan
  • 1 gruszka
  • woda kokosowa (lub sok jabłkowy) do rozcieńczenia
  • 1 łyżeczka nasion chia lub siemienia lnianego

Sposób przygotowania:

1. Jarmuż przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Osącz na sicie. Usuń twarde nerwy. Gruszkę i banana obierz. Wytnij gniazdo nasienne z gruszki. Jarmuż i owoce zblenduj, dodając nasiona chia i tyle wody kokosowej, aby koktajl nie był zbyt gęsty. Schłodź go w lodówce. 

2. Przed podaniem udekoruj napój listkiem jarmużu lub sezonowymi owocami. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy