Reklama

Kolba witamin

Kukurydza z ziołowym masłem to świetna przekąska. Jak ją przygotować?

Przygotowanie

Kukurydze oczyść z liści i włókien. Następnie umyj pod bieżącą wodą. Z folii aluminiowej oderwij dwa duże kawałki. Na każdym rozsmaruj masło i posyp solą. 

W natłuszczoną folię zawiń kolby i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz około 20 minut. 

Gdy minie połowa czasu,obróć je na drugą stronę i pilnuj, żeby się zbyt nie przypaliły. Podawaj na ciepło z dodatkiem zielonego pesto.

Czytaj dalej: 

Składniki

  • 2 kolby kukurydzy
  • 4 łyżeczki miękkiego masła
  • pesto zielone
  • sól

Zobacz także: 

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: gotowanie | masło | kukurydza
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy