Reklama

Kominki z kurczakiem i pieczarkami

Składniki na 10 sztuki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • po 150 g pieczarek i piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • olej, sól, pieprz

Okrągłą foremką wytnij z ciasta 30 krążków. Mniejszą foremką wytnij otwory w 10 z nich.

Jeden krążek posmaruj roztrzepanym jajkiem, przykryj drugim takim samym krążkiem, posmaruj jajkiem i przykryj krążkiem z dziurką. Tak samo przygotuj pozostałe kominki.

Piecz ok. 20 min w temp. 200° C. Na patelni zrumień pokrojone w paski mięso. Potem zeszklij posiekaną cebulę. Wrzuć drobno posiekane pieczarki. Smaż 8-10 min.

Dodaj śmietanę oraz mięso, dopraw. Środki wypełnij farszem.


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy