Reklama

Reklama

Kopytka po włosku

Gęsty i aromatyczny krem w pięknym, pomarańczowym kolorze to nie jest jedyny sposób podania dyni. Właśnie zaczyna się na nią sezon. Smakuje wspaniale zarówno na słodko, jak i na słono.

Składniki

  • 50 dag oczyszczonej dyni
  • 50 dag obranych ziemniaków
  • 20 dag mąki
  • jajko
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Dynię i ziemniaki upiecz w piekarniku w temp. 180°C, aż warzywa będą miękkie. 

2. Gdy wystygną, przełóż je do misy, dodaj jajko, mąkę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie dopraw solą, pieprzem i uformuj z ciasta wałki. Pokrój je, a w każdym kawałku wyciśnij widelcem wzorek. 

3. Gotuj w osolonym wrzątku kilka minut do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.

Zobacz także:




Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy