Kopytka z ziołami i czosnkiem

123RF/PICSEL

Składniki

na 4 porcje:

  • 2 jajka
  • 10 dag wędzonego boczku
  • zioła: tymianek, rozmaryn
  • 0,5 kg ziemniaków
  • pieprz
  • 4 łyżki maki pszennej
  • czosnek
  • sól
3-4 osób

Mączyste ziemniaki ugotować i ostudzić. Najlepiej ugotować ziemniaki poprzedniego dnia. Zmielić i dobrze wyrobić z jajkami i mąką. Ugotować. Na łyżce oleju przesmażyć boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę, dodać do niego zioła i polać ugotowane kopytka. Oprószyć czerwoną papryką. Czas przygotowania 1,5 h. (razem z gotowaniem i studzeniem ziemniaków).

Zobacz także:

Wysokie kozakiStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas