Reklama

Kotleciki całe w ziołach

Mięso mielone ma tę cudowną właściwość, że z jego pomocą możemy wyczarować wspaniałe dania obiadowe.

Składniki

  • 80 dag zmielonej cielęciny
  • torebka białego ryżu
  • czerstwa bułka
  • cebula
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • tarta bułka
  • 3 łyżki mleka
  • świeże zioła

Przygotowanie:

Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle. Ryż ugotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.

Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką i ugotowanym ryżem. Dodaj jajka, sól i pieprz. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami. Masę wyrób i uformuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce z ziołami.

Mięso usmaż z obu stron na oleju, aż ładnie się zarumieni. Danie podawaj z makaronem.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy