Reklama

Reklama

Kotlety mielone z mizerią

Przepis na obiadowy klasyk, który zawsze się sprawdza.

Składniki

  • czerstwa bułka
  • 100 ml mleka
  • pół kg mięsa mielonego
  • cebula posiekana w kostkę
  • łyżka masła
  • jajko
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Bułkę zalewamy mlekiem. Na maśle szklimy cebulę. Do miski wkładamy mięso, jajko, zeszkloną cebulę oraz namoczoną bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy na oleju, około 4 minuty z każdej strony. 

Mizeria: Ogórki oraz rzodkiewki obieramy i kroimy w plasterki. Śmietanę mieszamy z miodem, czosnkiem i przyprawami, wrzucamy pokrojonego ogórka i rzodkiewkę. Posypujemy dymką i koperkiem, całość na koniec mieszamy.

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy