Reklama

Kotlety rybne

Ryby można przyrządzać na wiele sposobów - przygotuj z nich wyjątkowe specjały!

Składniki

  • 6-8 filetów z mintaja
  • 2 filety z dorsza
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 torebki ryżu
  • 5 dag migdałów
  • 5 dag rodzynek
  • 2 garście rukoli
  • 3 łyżki mąki
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Z ryb usunąć ości, mięso posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W misce wymieszać rybę, jajko, cebulę, mąkę i połowę bułki. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wstawić na 30 min do lodówki. 

2. Z masy uformować 12 kulek, spłaszczyć. Opanierować w bułce tartej, smażyć na oleju z obu stron, na złoty kolor (ok. 10 minut). 

3. Migdały posiekać, rodzynki sparzyć. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić, wymieszać z migdałami i rodzynkami. Rukolę opłukać, osuszyć. 

Reklama

4. Kotlety podawać z ryżem, udekorować rukolą.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy