Kotlety rybne
Ryby można przyrządzać na wiele sposobów - przygotuj z nich wyjątkowe specjały!

Składniki
- 6-8 filetów z mintaja
- 2 filety z dorsza
- 1 jajko
- 1 cebula
- 2 torebki ryżu
- 5 dag migdałów
- 5 dag rodzynek
- 2 garście rukoli
- 3 łyżki mąki
- 5 łyżek bułki tartej
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz, sok z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Z ryb usunąć ości, mięso posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W misce wymieszać rybę, jajko, cebulę, mąkę i połowę bułki. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wstawić na 30 min do lodówki.
2. Z masy uformować 12 kulek, spłaszczyć. Opanierować w bułce tartej, smażyć na oleju z obu stron, na złoty kolor (ok. 10 minut).
3. Migdały posiekać, rodzynki sparzyć. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić, wymieszać z migdałami i rodzynkami. Rukolę opłukać, osuszyć.
4. Kotlety podawać z ryżem, udekorować rukolą.
Zobacz także: