Reklama

Kotlety schabowe z piekarnika

"Odchudzone" wydanie.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 2 białka jaj
  • 1/4 szklanki tartej bułki
  • 1/4 szklanki otrąb pszennych
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • sól
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz
  • pół cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, wyciśniętym czosnkiem i szczyptą ziół prowansalskich. Całość gotuj 5 minut i wyjmij.

Bułkę tartą wymieszaj z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem.

Na talerzyk wlej białka i roztrzep z solą i pieprzem. Kotlety zanurz w białku i posmaruj panierką, mocno dociskając ją do mięsa.

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy