Kotlety soczewicy z sosem i ogórkiem

Żeby kotlety nie rozpadły się w czasie smażenia, dobrze jest je mocno schłodzić, np. wstawiając na 30 minut do zamrażalnika.
Żeby kotlety nie rozpadły się w czasie smażenia, dobrze jest je mocno schłodzić, np. wstawiając na 30 minut do zamrażalnika.123RF/PICSEL

Składniki

  • 15 dag czerwonej soczewicy
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 dużego ogórka
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 4-6 łodyg kolendry
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól, czerwony pieprz, imbir
4
Co wspólnego ma Szyc z Piłsudskim
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?