Reklama

Reklama

Krążki cebulowe w cieście piwnym

Złociste, chrupiące i smaczne krążki cebulowe.

Składniki

  • 4 duże cebule
  • 1 jajko
  • 75 g mąki pszennej
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 150-200 ml piwa
  • 50 g ogórków konserwowych
  • szczypiorek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • pół łyżeczki miodu
  • olej do smażenia litr oleju do frytowania

Przygotowanie:

Żółtko wymieszać z mąkami i piwem, odstawić na 15 minut.

Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Czosnek i szczypiorek drobno pokroić. Keczup wymieszać z majonezem, dodać ogórki, szczypiorek, doprawić solą, pieprzem, papryką i miodem.

Cebulę pokroić w grube krążki, obtoczyć w mące. Ciasto piwne posolić, ubić białko i całość delikatnie wymieszać.

Rozgrzać olej w garnku lub na głębokiej patelni. Krążki cebulowe zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju. Osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z przygotowanym sosem.  

Reklama

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje