Reklama

Krem z białej czekolady z wiśniami

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 tabliczki biała czekolada
  • 1 opakowanie śmietanka 30%
  • konfitury wiśniowe domowej roboty albo słoik dżemu niskosłodzonego wiśniowego

Czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia.

Ubić śmietanę na puch. Tylko śmietanę, bez żadnego cukru!

Przygotować kokilki, na dno każdej nałożyć po 2 łyżeczki wiśni z konfitur. Delikatnie wymieszać rozpuszczoną czekoladę z bitą śmietaną i ułożyć po łyżce na wiśniach. Wierzch możemy posypać kakao, udekorować listkami mięty i jeszcze jedną łyżeczką czerwonych owoców.

Wydawnictwo Literackie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy