Krem z musem i owocami
1. Konfiturę malinową przekładamy do rondla, podgrzewamy, a następnie przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Maliny i truskawki rozmrażamy i odlewamy nadmiar płynu. Truskawki kroimy na ćwiartki. Borówki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
2. Twaróg mielimy, przekładamy do miski. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy łyżkę cukru pudru i mieszamy. Do zmielonego twarogu dodajemy pozostały cukier puder, sok z cytryny, cukier waniliowy i serek waniliowy, miksujemy. Stopniowo dodajemy bitą śmietaną, delikatnie mieszamy, by składniki się połączyły.
3. Do czterech szklanek przekładamy porcję kremu, następnie dodajemy konfiturę malinową i znowu porcję kremu. Na wierzch wykładamy owoce. Całość możemy udekorować wiórkami z białej czekolady. Deser wstawiamy do lodówki na pół godziny, żeby się schłodził.
Zobacz także: