Krem z topinamburu

Zupę z tym niezwykłym warzywem przygotujesz w około pół godziny
Zupę z tym niezwykłym warzywem przygotujesz w około pół godzinymateriały prasowe

Składniki

  • 2 szalotki pokrojone w drobną kostkę
  • 2–3 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 kg topinamburu obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki
  • 500 ml bulionu mięsnego lub warzywnego
  • 50 ml śmietanki 30%
  • oliwa
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

na chipsy z topinamburu

  • 1 bulwa topinamburu dobrze wyszorowana lub obrana i pokrojona mandoliną w cienkie plasterki
  • olej do smażenia
  • sól
"Zupa dobra na wszystko" autorstwa Jolanty Naklickiej-Kleser
"Zupa dobra na wszystko" autorstwa Jolanty Naklickiej-Klesermateriały prasowe
Katarzyna Stankiewicz o życiu w czasie kwarantannyStyl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?