Reklama

Krewetki z sosem chili

Danie n ostro.

Składniki

  • 30 dag ugotowanych i obranych krewetek tygrysich
  • duża czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • czerwona papryczka chili
  • łyżeczka tartego imbiru
  • łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki słodkiego sosu chili
  • łyżka chińskiego sosu śliwkowego
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 2 łyżki stołowe oleju sezamowego
  • oliwa z oliwek
  • sól

Przygotowanie:

W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir i drobno pokrojoną papryczkę chili bez pestek. Całość smaż kilka minut. Następnie wlej sos sojowy, sos chili i sos śliwkowy. Wymieszaj i dolej bulion. Wszystko razem gotuj około 10 minut, wrzuć krewetki i chwilę podduś w sosie. Pod koniec dodaj szczypiorek.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy