Królewska tarta z gruszkami

Jeśli owoce w całości nie zmieszczą się w cieście, pokrój je na plastry i zatop w masie twarogowej
Jeśli owoce w całości nie zmieszczą się w cieście, pokrój je na plastry i zatop w masie twarogowej123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g mąki krupczatki
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 150 g masła zimnego
  • 2 łyżki zimnej wody

na masę

  • 500 g twarogu mielonego
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżki budyniu śmietankowego
  • 120 g cukru pudru

dodatkowe

  • kilka drobnych gruszek
  • garść płatków migdałów
  • 2 łyżki bułki tartej
Smażone gruszki z serem pleśniowymStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?