Reklama

Kruche ciasteczka alfajores

Słynne hiszpańskie ciastka.

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 75 g cukru
  • 75 g masła
  • 200 g masy kajmakowej
  • 280 g skrobi
  • 100 g mąki

Zmieszaj miękkie masło z cukrem. Dodaj jajko i żółtko, wymieszaj. Dodaj skrobię z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj skórkę z pomarańczy i sok z 1/3 pomarańczy. Ugnieć ciasto. Rozwałkuj ciasto i wytnij krążki. Piec 10 minut w 170 st. C. Przełóż masą kajmakową.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy