Reklama

Krupnik

Czas na tradycyjną, rozgrzewającą zupę. Co powiesz na krupnik?

Składniki

  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 2 l wywaru warzywnego
  • 120 g kaszy jęczmiennej
  • 500 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • pół pęczka koperku
  • cebula pokrojona w kostkę
  • 50 ml oleju do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa korzeniowe ścieramy na tarce i smażymy razem z pokrojoną cebulą, zielem angielskim oraz liściem laurowym przez 6 minut. Następnie wlewamy bulion, dodajemy ziemniaki i kaszę jęczmienną. Gotujemy około 25 min., do miękkości jarzyn. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową zupę dekorujemy posiekanym koperkiem. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy