Krupnik polski

Krupnik polski
Krupnik polskimateriały prasowe
Krupnik polski
Krupnik polskimateriały prasowe

Składniki

  • ok. 0,5 kg wołowiny z kością lub żeberek,
  • ok. 100 g wędzonego boczku (opcjonalnie),
  • 2 l wody,
  • 2 duże marchwie,
  • 2 korzenie pietruszki,
  • 1 por (biała część),
  • 1 cebula,
  • 3 ziemniaki,
  • 2 małe suszone grzyby,
  • pół selera,
  • 120 g kaszy jęczmiennej,
  • sól, pieprz, listki laurowe, ziele angielskie, natka pietruszki
  • opcjonalnie: kawałek cielęciny i kury lub podroby

Wykonanie

"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"
"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?