Reklama

Krupnik z dorszem

Krupnik w nietypowym wydaniu.

Składniki

  • 200 g fileta z dorsza z certyfikatem MSC
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 100 g ugotowanej kaszy gryczanej białej
  • 1 ziemniak
  • 1 pomidor
  • 1 pieczarka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • kawałek 2 cm korzenia imbiru
  • 1 łyżka oliwy
  • po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pomidora obierz ze skórki i  pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj. Imbir obierz i zetrzyj łyżeczką do herbaty. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Pieczarkę oczyść i potnij w półplasterki. Rybę pokrój w duże kawałki. 

2. W garnku zagotuj bulion. Dodaj ziemniaki i gotuj 10-15 minut. Dołóż kawałki ryby, ugotowaną kaszę, pieczarki, pomidora, imbir i sok z cytryny. Gotuj 2-3 minuty. Dopraw. Wymieszaj z oliwą. Zupę rozlej i posyp ziołami.

Zobacz także:

Reklama


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy