Kuchnia mistrzów

Szef René Redzepi przygotowuje dania w kopenhaskiej Nomie
Szef René Redzepi przygotowuje dania w kopenhaskiej NomieAFP

Gotowanie od kulis

W kopenhaskiej Nomie wykorzystuje się dużo produktów lokalnych
W kopenhaskiej Nomie wykorzystuje się dużo produktów lokalnychAFP
Twórcami sukcesu hiszpańskiej restauracji El Celler de Can Roca są bracia Roca. Joan (w środku) to szef kuchni, Josep (z lewej) odpowiada za dobór win, a Jordi (z prawej) za desery.
Twórcami sukcesu hiszpańskiej restauracji El Celler de Can Roca są bracia Roca. Joan (w środku) to szef kuchni, Josep (z lewej) odpowiada za dobór win, a Jordi (z prawej) za desery.AFP

Więcej niż szef

Z menu Nomy, fot. PRYNER ANDERSEN JONAS
Z menu Nomy, fot. PRYNER ANDERSEN JONASAgencja SE/East News
El Celler zajmuje drugie miejsce
El Celler zajmuje drugie miejsceAFP
Massimo Bottura, szef kuchni w najlepszej włoskiej restauracji, Osterii Francescanie
Massimo Bottura, szef kuchni w najlepszej włoskiej restauracji, Osterii FrancescanieAFP
Wielka kuchnia nie wymaga kosztownych składników. Ważniejsze od nich są pomysłowość i talent szefa
Według Bottury do spaghetti z pomidorami nadaja się tylko te, które rosną u podnóży Wezuwiusza. Żadne inne nie mają tyle aromatu.
Według Bottury do spaghetti z pomidorami nadaja się tylko te, które rosną u podnóży Wezuwiusza. Żadne inne nie mają tyle aromatu.123RF/PICSEL
Twój Styl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?