Reklama

Kulki z mąki ryżowej

Wspaniała alternatywa deserowa dla osób, które nie tolerują glutenu.

Składniki

  • 6 łyżek mąki ryżowej
  • 6 żółtek
  • 5 łyżek cukru pudru
  • kostka masła
  • 2 marchewki
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

1. Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj żółtka i mąkę ryżową. Dokładnie połącz ze startą marchewką (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). 

2. Zwilżonymi dłońmi odrywaj po kawałku ciasta i rób kulki. Część z nich oprósz wiórkami kokosowymi. Układaj je na blachę wyłożoną pergaminem. 

3. Piecz piekarniku w rozgrzanym do temperatury 160°C przez 30 minut.


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy