Kurczak na kilka sposobów

Kurczak pieczony
Kurczak pieczony123RF/PICSEL

Z azjatycką glazurą

Składniki

  • kurczak
  • 2 łyżki + 15 dag słodko-ostrego sosu chili do drobiu
  • puszka (580 ml, po osączeniu 30,8 dag) pędów bambusa
  • mały ananas
  • 20 dag groszku cukrowego
  • czerwona papryka
  • 10 dag kiełków fasoli mung
  • średnia cebula
  • łyżki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • papryczki chili do dekoracji
  • sól
  • pieprz
Filety z kurczaka
Filety z kurczaka123RF/PICSEL

Filety zapiekane z orzechami

Składniki

  • 50 dag brukselki
  • 4 filety z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 7,5 dag masła
  • 7,5 dag orzechów makadamia
  • 10 dag czerstwego pieczywa
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • mała cebula
  • gałązka rozmarynu
  • sól
  • pieprz
Kurczak w sosie indyjskim
Kurczak w sosie indyjskim123RF/PICSEL

Kawałki w sosie indyjskim

Składniki

  • kurczak (ok. 1400 g)
  • sześć zielonych papryczek chili
  • osiem ząbków czosnku
  • cztery łyżki jogurtu naturalnego
  • trzy łyżki oliwy z oliwek
  • pięć ziarenek kardamonu
  • laska cynamonu
  • cztery goździki
  • łyżeczka kminu rzymskiego
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?