Kurki w jajkach

Składniki
- 2 łyżki masło
- 1/2 szklanki mrożony groszek
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- 1 szklanka jajka
- 3/4 szklanki śmietanka 30%
- cebula
- rukola
- 40 dag kurki
7 i wiecej osób
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i osuszone grzyby (jeśli są duże pokroić), przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie. Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozmrożony groszek sparzyć w osolonym wrzątku.
Długą foremkę keksową wyłożyć folią spożywczą. Wlać śmietanę wymieszaną z grzybami i groszkiem. Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok. 20 min. (do ścięcia jajek). Podawać z rukolą.